Bitümlü Yüzeyler (ör. Asfalt, bitüm içeren membran vs.)
Her türlü malzeme artığını yüzeyden uzaklaştırın. Unutmayın ki bu malzeme artıklarının yüzey üzerinde kalması, yüzey alanının kaydedilir bir şekilde artmasına ve 1 mm. membran kalınlığa ulaşmak için gereken Isothane P ve Isothane EM malzemelerinin daha fazla miktarda kullanılmasına neden olur. Böyle durumlarda, en az üç (3) kat kaplama yapılması önerilir. Yüzeydeki mevcut serbest halde bunan suyu temizleyin. Açıkta kalan laminasyon malzemesini kesin veya altına Isothene EM sürün. Bitümlü malzeme tabakalarında kalmış suyun buharlaşmasını da düşünerek, kaplamanın bütünüyle kurumasını bekleyin. Uniform bir kalınlığa ulaşana kadar Isothane P uygulayın; sonra da 48 saat içinde yukarıda belirtilen şekilde Isothane EM uygulayın.
Çimentolu ve Poroz Yüzeyler (beton,çimentolu sıva,asbestli sıvalar vs.)
Yeni beton için kuruma zamanı olan 28 günlük süreye dikkat edin. Çimento şerbetini, gevşek ve yabancı maddeleri temizleyin. Yanıcı ve tozlu tüm yüzeyler, sağlam hale gelene kadar temizlenmeli ve üzerine yukarıda belirtilen şekilde Isothane P uygulanmalıdır. Çok emici yüzeyler üstüne iki (2) kat Isothane P kaplaması tavsiye edilir. Sadece ilk astar katı için,Isothane P – 20 %’e kadar aromatik çözücü ile seyreltilebilir.
Seramik ve Karoplak
Gerekli olan yapısal onarımları uygulayın ve yüzeyi tamamen temizleyin. Asbestli çimento karoplakları gibi çimento bazlı ve poroz yüzeyleri, Isothane P ile kaplayın. Karoplak üstündeki sürekli membran, havalandırmayı engelleyebilir. Ve suyun yüzeyde yoğunlaşmasına neden olur; bu yüzden yeterli havalandırma sağlandığüından emin olun.
Metal
Demir İçeren: Kaplamaları, pasları ve kabukları temizleyin veya pasın yüzeyde olduğu durumlarda tel fırça kullanın. Yüzey hazırlığından sonra mümkün olan en kısa süre içerisinde, Isothane P uygulayın. Çok paslı metal yüzeylerde anti-korozif bir astar kullanılmadan Isothane P kullanılmamalıdır.
Demir İçermeyen: Paslı galvaniz levhası gibi karışık yüzeyler, yukarıda belirtilen şekilde hazırlanmalıdır. Paslı olmayan galvaniz levhaları yağdan arındırılmalı ve Isothane P ile astarlanmalı.
Metal Sıva Eteği
Yeni metal sıva etek yüzeyleri üzerinde kalmış silikonları olabilir. Bu yüzeyleri aromatik solventler ile temizleyin. Isothane P ve Isothane EM. Uygulamadan önce, yüzeyi zımpara ile pürüzlü hale getirin ve kurumaya bırakın.
Ahşap Yüzeyler
Tüm boya ve verniği yüzeyden temizledikten sonra Isothane EM‘yi temiz ve kuru haldeki yüzeye direkt olarak uygulayın. Ahşabın nemli olduğu durumlarda ve kontraplak, sunta, betopan gibi poroz olduğu durumlarda ilk olarak Isothane P uygulayın. Ahşap doğrama üstünü her zaman Isothane P ile kaplayın. Kontraplak ve suntanın iyi kalitede olmasından emin olun ve yüzeyin silikon içermediğinden veya suya dayanıklılık sağlayan diğer işlemlere maruz kalmadığından emin olun.
Rötuş
Kum Serpme
Isothane EM, ultraviyoleden kesinlikle etkilenmemesine rağmen, Isothane EM altında bulunan bitüm esaslı herhangi bir kaplama, yüksek seviyeli solar ısısından etkilenebilir. Eğer yüzey yaya trafiğine maruz kalmıyorsa, Isothane EM üzerine kum serpilebilir. Böyle durumlarda üç (3) kat Isothane EM uygulanması önerilir.
Reklektif
Son Kat KaplamalarıSolar ısısı toplama gücünü en aza indirmek için, Isothane EMB üzerine rekleftif Isothane EMA uygulanabilir; fakat solmayı en aza indirmek için orta kat olarakIsothane P sürülmesi tavsiye edilir. Üreticilerin talimatlarına dayanarak diğer solar yansıtıcı rötuş malzemeleri de tam sertleşmeye ulaşmış Isothane EM. üzerine sürülebilir.
Not
Bu yayındaki bilgiler iyi niyete dayanmaktadır; bildiklerimizin bugünkü durumunu yansıtmaktadır. ancak kullanıldığı koşullar denetimimiz dışında bulunduğundan, önerilerin hiç biri teminat altında değildir. Satın alıcılar ve kullanıcılar ürünlerimizi kendi koşulları ve gereksinimleri çerçevesi içinde değerlendirmelidir.